Йогурт
Йогурт - кисломолочний продукт, що виробляється шляхом заквашування молочної основи чистими культурами молочнокислих бактерій з можливим додатковим використанням інших культур.
Рецепт приготування
Обов'язково використовуйте пастеризоване молоко або суперпастеризоване, якщо берете домашнє молоко, необхідно попередньо його пастеризувати.
• за допомогою мультиварки, йогуртниці:
- Додати в молоко суху закваску для йогурту, ретельно перемішати.
- Налити молоко у мультиварку (йогуртницю).
- Включити програму йогурт та закрити мультиварку, протягом 6-8 годин мультиварка буде підтримувати температуру 37°С.
- У готовий йогурт можна додавати шматочки фруктів, варення чи сироп.
Йогурт зберігати в холодильнику протягом 7 днів.
• у простій каструлі:
- Налити молоко у каструлю, нагріти до 38-42°С.
- Розсипати закваску для йогурту на поверхню молока, за хвилину перемішати.
- Зняти каструлю з плити, накрити кришкою, укутати пледом і залишити на 8-10 годин за кімнатної температури.
- У готовий йогурт можна додавати шматочки фруктів, варення чи сироп.
Йогурт зберігати в холодильнику протягом 7 днів.
Інші статті
- КефірКефір – це ферментований напій, який традиційно виготовляється з коров’ячого або козячого молока шляхом додавання зерен кефіру (зерноподібні колонії дріжджів та кисломолочних бактерій) в молоко. Приблизно протягом 24 годин мікроорганізми в зернах кефіру розмножуються і ферментують цукор в молоці, перетворюючи його в кефір.
- Грецький йогуртОбов'язково використовуйте пастеризоване молоко або суперпастеризоване, якщо берете домашнє молоко, необхідно попередньо його пастеризувати.