Продавець Винороб розвиває свій бізнес на Prom.ua 6 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
447 відгуків
+380 (50) 359-98-55
Дніпро, Україна

Кефір

Кефір

Кефір – це ферментований напій, який традиційно виготовляється з коров’ячого або козячого молока шляхом додавання зерен кефіру (зерноподібні колонії дріжджів та кисломолочних бактерій) в молоко. Приблизно протягом 24 годин мікроорганізми в зернах кефіру розмножуються і ферментують цукор в молоці, перетворюючи його в кефір.

Рецепт приготування

  1. Свіже молоко нагріти до температури 32°С. Найкраще для цієї мети використовувати водяну баню, але можна використовувати самий повільний нагрів на плиті.
  2. Висипати закваску рівномірно на поверхню молока і дати 1 хвилину зволожити порошку з бактеріями. Це дія запобігає злипанню бактерій в грудку. Потім акуратно перемішати шумівкою протягом 1 хвилини.
  3. Створити теплоізоляцію ємності з молоком. Можна обернути кілька разів рушником або поставити в тепле місце. Основне завдання, щоб температура молока була тривалий час не нижче 25°С і не вище 35°С. При більш низькій температурі бактеріальна закваска виконає свою роботу не так швидко, але кефір всеодно у вас вийде.
  4. Дозрівання кефіру 12 годин. За цей час комплекс культур кисломолочних бактерій перетворить молоко на кефір. Консистенція готового кефіру однорідна, з дрібними молочними пластівцями. Смак особливий!
Інші статті
  • Радомер
    Радомер
    Пряний, насичений сир з очками, розміром близько 1 см, сир Радомер створили відносно недавно - 1991 року. Належить він до голландських видів, але відрізняється більш солодким смаком. Дозрілий Радомер має солодкувато-пряний вершковий смак з пікантним нальотом горіха та легкою солоністю. У сиру щільна консистенція, добре нарізається тоненькими скибочка
  • Йогурт
    Йогурт
    Йогурт - кисломолочний продукт, що виробляється шляхом заквашування молочної основи чистими культурами молочнокислих бактерій з можливим додатковим використанням інших культур.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner