Продавець Винороб розвиває свій бізнес на Prom.ua 6 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
421 відгук

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (завтра, 06.12).

+380 (50) 359-98-55
Дніпро, Україна

Ряжанка

Ряжанка

Ряжанка є кисломолочним продуктом, виробленим із топленого молока, вершків і бактеріальної закваски. Зазвичай використовують Streptococcus thermophilus і Lactobacillus bulgaricus. Від інших напоїв, одержуваних шляхом зброджування молока, цей вирізняється м'якшим смаком і апетитним кремовим кольором. 

Натуральна ряжанка, виготовлена з незбираного коров'ячого молока та вершків, має доволі високу жирність.

Рецепт приготування

Приготувати смачну ряжанку в домашніх умовах дуже просто:

  1. Топлене молоко нагріти до температури 40°С. Найкраще для цієї мети використовувати водяну баню, але можна використовувати найповільніший нагрів на плиті.
  2. Висипати закваску рівномірно на поверхню молока і дати 1 хвилину зволожитися порошку з бактеріями. Ця дія запобігає злипанню бактерій у грудку. Потім акуратно перемішати шумівкою протягом 1 хвилини.
  3. Створити теплоізоляцію ємності з молоком. Можна обернути кілька разів рушником або поставити в тепле місце. Основне завдання, щоб температура молока була тривалий час не нижче 37°С і не вище 43°С. За нижчої температури бактеріальна закваска виконає свою роботу не так швидко, але ряжанка все одно у вас вийде.
  4. Дозрівання ряжанки 8-10 годин. За цей час комплекс культур кисломолочних бактерій перетворить пряжене молоко на ряжанку. Консистенція готової ряжанки однорідна.
Інші статті
  • Кефір
    Кефір
    Кефір – це ферментований напій, який традиційно виготовляється з коров’ячого або козячого молока шляхом додавання зерен кефіру (зерноподібні колонії дріжджів та кисломолочних бактерій) в молоко. Приблизно протягом 24 годин мікроорганізми в зернах кефіру розмножуються і ферментують цукор в молоці, перетворюючи його в кефір.
  • Грецький йогурт
    Грецький йогурт
    Обов'язково використовуйте пастеризоване молоко або суперпастеризоване, якщо берете домашнє молоко, необхідно попередньо його пастеризувати.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner