Продавець Винороб розвиває свій бізнес на Prom.ua 6 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
421 відгук

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (завтра, 06.12).

+380 (50) 359-98-55
Дніпро, Україна

Халумі

Халумі

Халумі - напівтвердий солоний сир, вироблений з суміші козячого та овечого молока (іноді містить і коров'яче молоко). Він є широко розповсюдженим в кухні країн Леванту та відомий в Європі як частина передусім кіпрської кухні. Халумі має високу температуру плавлення, і тому його часто готують на грилі або просто смажать.

Рецепт приготування

  1. Молоко виливаємо в каструлю і прогріваємо до 31-32 градусів. Знімаємо з вогню. Додаємо закваску, ретельно перемішуємо. через 30 хвилин додаємо розведений у воді фермент. Ретельно перемішуємо і залишаємо на 40-50 хвилин до утворення желеподібної маси.
  2. Отриманий згусток акуратно розрізаємо лопаткою або ножем на квадрати 1- 1,5 см (сітка). Чекаємо кілька хвилин, потім проводимо всередині маси лопаткою паралельно поверхні каструлі - розрізаємо таким чином сирний згусток на кубики. На середньому вогні поступово прогріваємо сироватку до 40 градусів, акуратно помішуючи сирну масу, ніби приводячи в рух кубики (сирне зерно). Щойно температура досягла 40 градусів, знімаємо з вогню каструлю, накриваємо кришкою і залишаємо ще на 30-40 хвилин.
  3. Періодично потрібно помішувати і розбивати великі шматки сирної маси, щоб були приблизно однакового розміру. У процесі сирні кубики зміцніють і осядуть на дно, а сироватка стане прозорішою і жовтуватішою. Перекладаємо сирне зерно в друшляк за допомогою шумівки, намагаючись у процесі позбуватися частини сироватки.
  4. Коли все зерно опиниться в друшляку, його потрібно максимально віджати, притискаючи шумівкою до стінок. Потім перекладаємо масу в марлю і знову - в друшляк, або в сирну форму. Ставимо невеликий гніт та залишаємо на півгодини. Через півгодини перевертаємо сир, знову ставимо гніт, але вже більшою масою.
  5. Ще через півгодини повторити процедуру, знову збільшивши гніт. Якщо сироватка перестала стікати, можна приступати до останнього етапу. Сироватку необхідно знову прогріти, але вже до 85-90 градусів. Зняти каструлю з вогню, занурити сир у гарячу рідину і залишити на 40-45 хвилин.
  6. Коли сир спливе, змішуємо крупну сіль і м'яту на дошці. Халлумі вже майже готовий!
  7. Гарячий сир дістаємо шумівкою із сироватки. Промокнувши серветкою, поки він ще гарячий, злегка сплющуємо його, перетворюючи на диск.
  8. Обвалюємо в солі з м'ятою, складаємо навпіл, притискаємо половинки одна до одної.
  9. Оберніть сир у харчову плівку або покладіть у контейнер на добу.
Інші статті
  • Кефір
    Кефір
    Кефір – це ферментований напій, який традиційно виготовляється з коров’ячого або козячого молока шляхом додавання зерен кефіру (зерноподібні колонії дріжджів та кисломолочних бактерій) в молоко. Приблизно протягом 24 годин мікроорганізми в зернах кефіру розмножуються і ферментують цукор в молоці, перетворюючи його в кефір.
  • Грецький йогурт
    Грецький йогурт
    Обов'язково використовуйте пастеризоване молоко або суперпастеризоване, якщо берете домашнє молоко, необхідно попередньо його пастеризувати.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner