Продавець Винодел розвиває свій бізнес на Prom.ua 4 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
249 відгуків
+380 (50) 359-98-55
+380 (67) 250-61-37
ул. Шмидта 8, Дніпро, Україна
Интернет - магазин "Винодел"

Закваска для сиру Дорблю (на 10 літрів молока)

Закваска для сиру Дорблю (на 10 літрів молока)
  • Немає в наявності
  • Код: 4081

59 грн

Закваска для сиру Дорблю (на 10 літрів молока)
Закваска для сиру Дорблю (на 10 літрів молока)Немає в наявності
59 грн
+380 (50) 359-98-55
  • +380 (67) 250-61-37
+380 (50) 359-98-55
  • +380 (67) 250-61-37
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Закваска для сиру Дорблю (на 10 літрів молока)

СКЛАД:

1. Заквасочная культура для сиру "Дорблю"

2. Фермент молокосвертывающий

3. Культура голубої плісняви Penicillium roqueforti

Дорблю ― дуже відомий блакитний сир з благородною цвіллю Penicillium roqueforti. Країна походження: Німеччина. Виготовляється з непастеризованого коров'ячого молока. Смак помірно гострий і пряний.

Приготувати Дорблю в домашніх умовах не складно, якщо у вас вже є початковий досвід сироваріння. Ми рекомендуємо приступати до приготування сирів з цвіллю після освоєння технології м'яких і напівтвердих сирів.

У комплекті є все необхідне: закваска, фермент, блакитна цвіль. Вам залишається додати тільки молоко!

Рецепт сиру Дорблю

Чистота – це головна умова для успішного приготування Дорблю. Чисті руки і чистий посуд стануть для вас запорукою успіху.
1. Незбиране молоко, можливо пастеризоване, підігріти на повільному вогні до 30 градусів.
2. Приготувати закваску для цвілі. Відлити 100 мл теплого молока і додати в нього суху культуру голубої плісняви Penicillium roqueforti. Добре перемішати чистою ложкою і розділити навпіл.
Одну половину закваски блакитний цвілі додати в молоко, а другу половину залишити на потім.
3. Закваску «ДОРБЛЮ» розсипати по поверхні молока і через хвилину перемішати шумівкою.
4. Накрити ємність з молоком кришкою і залишити в теплому місці на 40-60 хвилин для активації закваски.
5. Фермент розчинити в 30-50 мл холодної кип'яченої води, дати добре розчинитися і влити в підігріте до 30 градусів молоко.
6. Акуратно перемішати рухами вгору-вниз протягом 30 секунд шумівкою, накрити кришкою і залишити на 60 хвилин в теплому місці для утворення молочного згустку.
7. Розрізати ножем молочний згусток на кубики розміром 1см.
8. Акуратно перемішати віночком протягом 20 хвилин для кращого відділення сироватки, не допускаючи злипання сирного зерна.
9. Розкласти шумівкою сирне зерно за формами.
10. Через кожні 3 години перевертати сир протягом 12-ти годин, щоразу зливаючи сироватку.
11. Дістати сир з форми і натерти сіллю з усіх боків і обсушити на килимку протягом 12 годин.
12. Підсохлий сир наколоти спицею, попередньо стерилізованої кип'ятінням або протиранням ватним тампоном, змоченим в медичному спирті. Наколоти потрібно низ, боки і верх сирної головки. Залити в утворилися порожнини залишилася цвіль, розведену в молоці. Зручніше за все це зробити за допомогою стерильного медичного шприца.
13.    Форму с сыром поместить в пластиковый лоток подходящего размера. На дно лотка предварительно налить столовую ложку кипяченой воды (для создания влажности, поддерживающей рост плесени).  Лоток закрыть неплотно, так как для роста плесени необходим приток воздуха.
14.    Сыр поставить в темное место  при комнатной температуре и подождать, пока плесень начнет покрывать сыр. Головка сыра полностью покроется плесенью примерно через неделю, иногда на это уходит до 2-х недель. Срок зависит от температуры и влажности. Сыр нужно переворачивать каждые два дня тщательно вымытыми руками. 
15. Як тільки ваш сир повністю покриється цвіллю, дістати його, загорнути в пергаментний папір і поставити в холодильник на дозрівання ще на тиждень.
16. Перед вживанням ножем акуратно зрізаємо шар скоринки з цвіллю, нарізаємо сир і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!

МирБир.сом.иа

Характеристики
Основні
Виробник Sacco
Країна виробникІталія
СкладЗакваска, Фермент
Тип дріжджівСухі
Тип закваскиДля твердого сиру
Інформація для замовлення
  • Ціна: 59 грн

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner