Продавець Винодел розвиває свій бізнес на Prom.ua 4 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
254 відгуків
+380 (50) 359-98-55
+380 (67) 250-61-37
ул. Шмидта 8, Дніпро, Україна
Интернет - магазин "Винодел"

Закваска для сиру Белпер Кнолле з перцем (на 10 літрів молока)

Закваска для сиру Белпер Кнолле з перцем (на 10 літрів молока)
  • Немає в наявності
  • Код: 4076

44 грн

Закваска для сиру Белпер Кнолле з перцем (на 10 літрів молока)
Закваска для сиру Белпер Кнолле з перцем (на 10 літрів молока)Немає в наявності
44 грн
+380 (50) 359-98-55
  • +380 (67) 250-61-37
+380 (50) 359-98-55
  • +380 (67) 250-61-37
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Закваска для сиру Белпер Кнолле з перцем (на 10 літрів молока)

СКЛАД:

1. Заквасочная культура для сиру Белпер Кнолле

2. Фермент молокосвертывающий (рослинний)

3. Набір спецій: суміш перців

Белпер Кнолле ― незвичайний швейцарський сир у вигляді кульок з гострим ароматним смаком. Кульки обсипані перцем. Щільна структура, схожа на Пармезан. Не вимагає особливих навичок, підходить для початківців сироварів.

В комплект входить все необхідне для приготування сиру: закваска (заквасочная культура молочнокислих бактерій), фермент (для формування молочного згустку), набір спецій (суміш перців).

Рецепт приготування сиру Беллер Кнолле

Белпер Кнолле зробити досить просто. Не потрібні ні прес, ні складні маніпуляції з сирним зерном. Потрібно мезофільна закваска (в принципі можна обійтися і без неї, використовуючи активність природної бактеріальної флори молока, але тоді потрібно використовувати сире непастеризоване і від перевіреної, здорової корови), і невелика кількість ферменту. Сіль можна взяти як звичайну нейодированную, так і яку-небудь екзотичну. Шанувальники точного дотримання рецептури можуть використовувати рожеву гімалайську. Насправді подібні сири тим і гарні, що дають величезний простір для експериментів як з обсипанням (в оригіналі - чорний перець не дуже дрібного помелу), так і з наповнювачами – зазвичай використовується часник.

З приладдя крім друшляка (обсяг залежить від обсягу молока) і шумівки потрібна буде марля або краще молочний лавсан для відціджування згустку. Зручно для цих цілей використовувати також м'які форми для Філадельфії, Маскарпоне і інших м'яких і крем-сирів.

Особливість цього сиру в тому, що він робиться за змішаною технології утворення згустку – частково з допомогою ферменту, частково – природним кислотним сквашуванням в результаті роботи бактерій закваски.

Вам знадобиться:

Набір для приготування сиру Белпер Кнолле

Кілька зубчиків часнику для наповнювача (точна кількість часнику визначається особистими смаковими перевагами).

Поварена сіль. Якщо хочеться досягти «автентичного» смаку, сіль повинна бути рожевою гімалайської.

Для обсипання/обвалювання знадобиться товчений чорний перець. Дуже хороший смак і аромат вийде, якщо застосувати суміш перців. Кількість перцю повинно бути достатнім для повного покриття поверхні кноллей і залежить знову ж від обсягу вихідного молока.

Якщо буде використовуватися пастеризоване молоко, потрібен буде хлористий кальцій (з розрахунку 5 мл 10% розчину на 10 л. молока) .

РЕЦЕПТ 

Молоко нагріти до 30-32 °С, розсипати по поверхні закваску, через 2-3 хвилини додати фермент і перемішати протягом хвилини.

Утеплити ємність і залишити на 8-12 годин або на ніч для утворення згустку.

Розмістити друшляк над відповідною по ємності каструлею, вистелити його дренажної тканиною(марлею в два шари або молочним лавсаном) і викласти туди згусток шумівкою. Коли основна маса сироватки стече в каструлю, краю дренажної тканини потрібно зв'язати і підвісити утворився мішечок над каструлею для стікання сироватки. Згусток у мішечку потрібно періодично струшувати і акуратно віджимати скручуванням для кращого відділення сироватки. Тим, хто хоч раз робив сюзьму або рікотту, цей процес знаком. У підсумку сирна маса повинна перетворитися в густу вологу пасту, придатну для формування кноллей.

Ретельно часник подрібнити ножем або чоппером, потім перемішати його з сирною масою, додавши приготовану сіль. Можна перетерти його з сіллю в ступці, але пікантніше, якщо в сирі будуть присутні дрібні шматочки часнику. Внести наповнювач з сіллю в сирну масу і перемішати до однорідності. Тепер можна ліпити «тюфтельки».

Розмір кноллей може бути різним в залежності від передбачуваного терміну дозрівання сиру. Дрібні «тюфтельки» можуть швидко пересихати і розтріснутися, тому сир для тривалого визрівання потрібно формувати більше. Оптимальними будуть головки розміром з тенісний м'яч.

Процес ліплення кноллей аналогічний виготовлення тефтелькою. Сформовані кульки обвалюються в товченому чорному перці, який перед помелом для «розкриття» аромату можна хвилину-півтори підігріти на сухій сковороді. Покриття повинне бути суцільним і досить щільним, оскільки воно виконує не тільки декоративну і ароматичну функцію, але і в якійсь мірі захищає сир від цвілі і бактерій і перешкоджає передчасному пересихання.

Готові сири викладають на дренажний килимок або бамбукову серветку для просушування протягом 1-2 днів при кімнатній температурі, потім прибирають в камеру для подальшого дозрівання при температурі 10-12 °С і вологості 70-80%. Через 1-2 місяці Белпер Кнолле буде готовий.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!

МирБир.сом.иа

Характеристики
Основні
Виробник Sacco
Країна виробникІталія
СкладЗакваска, Фермент
Тип дріжджівСухі
Тип закваскиДля твердого сиру
Інформація для замовлення
  • Ціна: 44 грн

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner