Продавець Винодел розвиває свій бізнес на Prom.ua 4 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
254 відгуків
+380 (50) 359-98-55
+380 (67) 250-61-37
ул. Шмидта 8, Дніпро, Україна
Интернет - магазин "Винодел"

Закваска для сиру Маасдам (на 10 літрів молока)

Закваска для сиру Маасдам (на 10 літрів молока)
  • На складі
  • Код: 4070

51 грн

Закваска для сиру Маасдам (на 10 літрів молока)
Закваска для сиру Маасдам (на 10 літрів молока)На складі
51 грн
Купити
+380 (50) 359-98-55
  • +380 (67) 250-61-37
Купити
+380 (50) 359-98-55
  • +380 (67) 250-61-37
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Закваска для сиру Маасдам (на 10 літрів молока)

СКЛАД:

1. Заквасочная культура для сиру Маасдам

2. Фермент молокосвертывающий (рослинний)

3. Заквасочная культура пропіоновокислих бактерій

Маасдам ― популярний кухонна напівтвердий сир. Країна походження: Голландія.

Щоб приготувати Маасдам, не потрібно особливих навичок. Для початківців сироварів цей сир буде хорошим стартом для знайомства з групою твердих сирів.

В комплект входить все необхідне: закваска (заквасочная культура молочнокислих бактерій), фермент (для формування молочного згустку). Вам залишається додати молоко!

Рецепт приготування сиру Маасдам

Повільно нагріти молоко до 32-35°С. Закваску посипати на поверхню молока і через 1-2 хвилини перемішати шумівкою рухами вгору-вниз. Висипати вміст пакетика з написом Propionici і акуратними рухами ретельно розмішати молоко. Почекати 20-30хв.

Фермент розчинити в 50 мл холодної кип'яченої води. В молоко влити фермент, ретельно розмішати, накрити кришкою і поставити для бродіння в ємність з теплою водою 40-45°С. Молоко не турбувати 30-40 хвилин! Після цього перевірити готовність сирного згустку, він повинен бути досить щільним, схожим на желе. Зверху згустку повинен бути невеликий шар сироватки. При відділенні ножем від краю каструлі, згусток повинен легко відокремляться і звільнене місце повинно заповнюватися сироваткою. Якщо цього не спостерігається, почекати ще 10-20 хвилин і перевірити ще раз.

Нарізаємо сирний згусток на кубики зі стороною 1,5-2 див. Через 10 хвилин зливаємо близько 100 мл сироватки.
 
На дуже повільному вогні нагріти до температури 36-38С°. В процесі нагріву перемішуємо кубики шумівкою, спочатку повільно і акуратно, потім більш інтенсивно. Більш великі кубики слід розрізати за допомогою шумівки і ножа. Діаметр дефіцит, що утворюється сирного зерна повинен бути близько 7-8 мм. Нагрівання і перемішування здійснюється протягом 20-30 хвилин.

Злити 30% сироватки через друшляк. Додати 30% (по відношенню до решти масі) кип'яченої води температурою 45°С.
 
Провести друге нагрівання до 38-39°С протягом 8-10 хвилин. Постійно перемішувати. Зерно повинно стати розміром 4-5 мм.

На 15-20 хвилин залишити сирне зерно в сироватці.

Перекласти сирне зерно в форму для пресування сиру і опустити в сироватку на 8-10 хвилин.
Вийняти форму, дати стекти сироватці кілька хвилин.

Приготувати розсіл 200 г солі розчинити в 1 л кип'яченої води . Відцідити через декілька шарів тканини.

Почати пресувати сир вантажем 1 кг, поступово збільшуючи вантаж до 7-10 кг. Час пресування 2ч, сир перевертати не менше 3 разів.

Провести посолку в розсолі протягом 14-17ч. Періодично перевертати.

Обсушити сир в холодильнику протягом 2-3суток. Якщо потрібно отримати більш гострий сир, обсушування проводити при кімнатній температурі. Необхідно перевертати сир пару раз. Кірка повинна стати абсолютно сухої!

После обсушки поместить сыр на созревание в холодильник. Температура должна быть 8-10°С, продолжительность 10 суток, влажность высокая 90-95%. Для создания влажности сыр укладывается в  пищевой контейнер, рядом в контейнер ставится емкость с водой, контейнер прикрывается крышкой.

Сыр переворачивать пару раз в сутки. Если сыр вызревает не покрытым и корочка начинает растрескиваться, купаем сыр в чистой воде 1 раз в сутки.

Потім контейнер з сиром витримати 20 діб при температурі 18-20°С і вологості 85-90%. Якщо температура в приміщенні піднімається вище 22°С потрібно на день прибирати сир у холодильник.

Знову помістити контейнер з сиром в холодильник на 10 діб, вологість 80-85%.

З'являється цвіль протирати тканиною, змоченою в розсолі.
Готовий сир зберігати при температурі 8-10°.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!

МирБир.сом.иа

Характеристики
Основні
Виробник Sacco
Країна виробникІталія
СкладЗакваска, Фермент
Тип дріжджівСухі
Тип закваскиДля твердого сиру
Інформація для замовлення
  • Ціна: 51 грн

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner