Продавець Винодел розвиває свій бізнес на Prom.ua 4 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
249 відгуків
+380 (50) 359-98-55
+380 (67) 250-61-37
ул. Шмидта 8, Дніпро, Україна
Интернет - магазин "Винодел"

Закваска для сиру Кроттен (на 6 літрів молока)

Закваска для сиру Кроттен (на 6 літрів молока)
  • На складі
  • Код: 4049

38 грн

Закваска для сиру Кроттен (на 6 літрів молока)
Закваска для сиру Кроттен (на 6 літрів молока)На складі
38 грн
Купити
+380 (50) 359-98-55
  • +380 (67) 250-61-37
Купити
+380 (50) 359-98-55
  • +380 (67) 250-61-37
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Закваска для сиру Кроттен (на 6 літрів молока)

СКЛАД:

  • Заквасочная культура "Кроттен"
  • Фермент молокосвертывающий
  • Культура цвілі Geotrichum candidum
  • Культура цвілі Penicilliumum candidum

Кроттен ― м'який козячий сир з білою цвіллю. Країна походження: Франція. Ніжний смак з грибним відтінком. Скоринка покрита білою цвіллю Geotrichum candidum.

В комплект входить все необхідне: закваска бактерій, білої плісняви Geotrichum candidum, закваска бактерій, білої плісняви Penicillium candidum, сирний фермент. Вам залишається додати молоко!

Рецепт сиру Кроттен

Ретельно вимийте все обладнання. Приготуйте дренажний контейнер: візьміть миску або невеликий тазик, поставте в нього грати на ніжках, зверху на решітку покладіть два шари дренажних килимків. На килимок поставте форми для сиру Кроттен.

Налийте молоко в каструлю і нагрівайте до 22С, періодично помішуючи, щоб молоко не пристало до дна. Зніміть з вогню.

Посипте на поверхню молока заквасочную культуру і цвіль. Залиште на 3 хвилини, щоб порошки ввібрали вологу. Потім перемішайте весь обсяг молока великий шумівкою акуратно і повільно.

Якщо використовується пастеризоване молоко, розчиніть 1 ч. л. 10-% розчину хлористого кальцію в 50мл води. Вилийте розчин у молоко. Також розчиніть в 50мл води сичужний фермент і вилийте в молоко. Все перемішайте плавними рухами шумівкою.

Накрийте кришкою і залиште на 18-20 годин при кімнатній температурі або поки не утворюється щільний згусток, а на поверхні з'явиться шар прозорої сироватки. Видаліть широкої ложкою або ополоником сироватку зверху згустку.

З допомогою шумівки беріть з каструлі тонкий шар згустку і акуратно шар за шаром перекладайте в форми. Весь згусток відразу не поміститься в форми. Як тільки ви заповните доверху всі форми, почекайте 20 хвилин, згусток осяде і ви зможете покласти ще. Так поступово ви викладіть весь згустку у форми. Не поспішайте додавати зайві форми, інакше, коли згусток в них осяде, у вас вийдуть дуже маленькі і тендітні головочки сиру.

Після того, як весь згусток перекладений у форми, накрийте його рушником і залиште ущільнюються і дозрівати на 48 годин при кімнатній температурі. В середині (через 24 години) необхідно один раз перевернути форми, щоб сир самопрессовался у зворотному напрямку.

Зніміть форми, посипте кожну головку сиру 1/4 чл солі з кожної сторони. Накрийте рушником і залиште сир на дренажному килимку ще на добу.

У великій харчової контейнер покладіть на дно кілька шарів паперових серветок або паперові рушники. Зверху покладіть дренажну платформу або дренажний килимок, а на нього сир. Закроите контейнер кришкою і поставте в прохолодне місце на 8-10 С).

Витримуйте сир у контейнері 2 тижні при температурі 8С, але не більш 10С. Контролюйте вологість у контейнері, закриваючи кришку щільно або не дуже щільно. Якщо на кришці з'явилися краплі вологи, її необхідно протерти серветкою. Якщо паперові рушники намокли, змініть їх на сухі.

Кірка сиру повинна зморщуватися, а зверху з'являтися біла цвіль. Якщо з'являються плями блакитний цвілі, значить у контейнері дуже волого, якщо скоринка сохне ― занадто сухо. Регулюйте вологість щільністю прилягали кришки контейнера.

Через 2 тижні поставте контейнер у холодильник і можете вживати в їжу сир. Зберігайте в холодильнику при температурі 4-5С до 5 тижнів. Пік смаку сиру протягом періоду з 14 по 25 день після приготування.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!

МирБир.сом.иа

Характеристики
Основні
Виробник Sacco
Країна виробникІталія
СкладЗакваска, Фермент
Тип дріжджівСухі
Тип закваскиДля твердого сиру
Інформація для замовлення
  • Ціна: 38 грн

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner