Продавець Винодел розвиває свій бізнес на Prom.ua 6 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
382 відгуків
+380 (50) 359-98-55
вул.Степана Бандери, 4а, Дніпро, Україна
Интернет - магазин "Винодел"

Закваска для сиру Рокфор (на 6 літрів молока)

Закваска для сиру Рокфор (на 6 літрів молока)
  • В наявності
  • Код: 4047

76 ₴

Закваска для сиру Рокфор (на 6 літрів молока)
Закваска для сиру Рокфор (на 6 літрів молока)В наявності
76 ₴
+380 (50) 359-98-55
+380 (50) 359-98-55
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Закваска для сиру Рокфор (на 6 літрів молока)

СКЛАД:

  • Заквасочная культура для сиру "Рокфор"
  • Фермент молокосвертывающий
  • Культура голубої плісняви Penicillium roqueforti

Рокфор ― найвідоміший у світі блакитний сир з благородною цвіллю Penicillium roqueforti. Країна походження: Франція. Класичний Рокфор виготовляється з овечого молока. Має світлу текстуру з включеннями блакитний цвілі. Має характерний смак і аромат з грибним відтінком. Час дозрівання 2 ― 3 місяці.

Приготувати Рокфор в домашніх умовах не дуже складно, якщо у вас вже є початковий досвід сироваріння. Ми рекомендуємо приступати до приготування сирів з цвіллю після освоєння технології м'яких і напівтвердих сирів.

У комплекті є все необхідне: закваска, фермент, біла цвіль Penicillium roqueforti. Вам залишається додати тільки молоко!

Рецепт сиру Рокфор

1.    Нагреть молоко до 30°С.
2.    Добавить  закваску и культуру голубой плесени, тщательно перемешать.
3.    Оставьте созревать в течение 1 часа 30 минут, поддерживая температуру на уровне 30 градусов по Цельсию.
4.    Добавить фермент, растворенный в 50 мл кипяченой и охлажденной воды.
5.    Оставить в покое в течение 1 часа.
6.    Аккуратно разрезать сырный сгусток на кубики со стороной около 2 см.
7.    Перемешивать каждые 5 минут, в течение следующих 60 минут, поддерживать температуру на уровне 30 градусов по Цельсию.
8.    Оставить на отдых в течение 5 минут.
9.    Слить сырное зерно на дуршлаг, выложенный марлей.
10.    Аккуратно перемешать с 3 столовыми ложками мелкой соли для сыра.
11.    Переложить сырное зерно в формы и переворачивать в форме для окончательного слива сыворотки в течение 4 часов (каждые 15 минут в течение первого часа и каждый час в течение оставшихся 3-х часов).
12.    Перевернуть еще раз и оставить на 8 часов, или на ночь при влажности 80% и температуре 20 градусов по Цельсию.
13.    Перевернуть еще раз и оставить еще в течение 8 часов при той же температуре и влажности.
14. Видалити сир з форми, сидіти на осушення килимок стекти ще протягом 8 годин.
при тій же температурі і вологості.
15. Посипати сіллю, струшуючи надлишки
16. Помістити сир для визрівання при вологості 95% і температурі 10-11 градусів за Цельсієм.
17. Перевертати сир кожен день протягом 7 днів, протираючи кожен раз невеликою кількістю солі.
18. Перевертати сир ще 7 днів, але вже без протирання сіллю.
19. Проткнути сир добре простерилізованій спицею з інтервалом приблизно 2.5 см .
20. Залишити сир для дозрівання протягом ще 90 днів при тій же вологості і температурі, перевертати сир кожні 3-4 дні. Цвіль повинна з'явитися приблизно через 1 місяць. Якщо цвіль буде з'являтися на зовнішній поверхні сиру, її необхідно очищати сольовим розчином
21. Загорнути сир у фольгу або папір для сиру і зберігати при температурі 8 градусів до вживання.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!

МирБир.сом.иа

Характеристики
Основні
ВиробникSacco
Країна виробникІталія
СкладЗакваска, Фермент
Тип дріжджівСухі
Тип закваскиДля твердого сиру
Інформація для замовлення
  • Ціна: 76 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner