Продавець Винодел розвиває свій бізнес на Prom.ua 6 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
382 відгуків
+380 (50) 359-98-55
вул.Степана Бандери, 4а, Дніпро, Україна
Интернет - магазин "Винодел"

Закваска для сиру Кайрфилли (на 6 літрів молока)

Закваска для сиру Кайрфилли (на 6 літрів молока)
  • В наявності
  • Код: 4040

31 ₴

Закваска для сиру Кайрфилли (на 6 літрів молока)
Закваска для сиру Кайрфилли (на 6 літрів молока)В наявності
31 ₴
+380 (50) 359-98-55
+380 (50) 359-98-55
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Закваска для сиру Кайрфилли (на 6 літрів молока)

Сир Кайрфилли - це справжня знахідка для сировара-любителя, який хоче поекспериментувати з пресом, спробувати чеддеризацию і при цьому отримати хороший напівтвердий сир всього за кілька тижнів. У свій час саме цей сир відкрив мені двері у величезний світ сироваріння, а рецепт назавжди залишився в моїй скарбничці. Кайрфилли - традиційний сир родом з однойменного містечка в Південному Уельсі. Довгий час цей сир входив в щоденне меню місцевих шахтарів, поряд з житнім хлібом і кухлем елю. Кайрфилли у себе на батьківщині воліють відкривати у віці 2-4 тижні, у цей час сир має свіжий молочний солонуватий смак з легкою кислинкою. Деякі екземпляри Кайрфилли визрівають до року і за цей термін розвивають більш комплексний смак та щільну коричневу скоринку, яку часто перед продажем присипають житнім борошном. Цей сир традиційно робиться у формі невеликих коліс і має щільну ламкий текстуру з невеликою кількістю механічних вічок. Кайрфилли можна використовувати і як терочный сир, а крім того, він добре плавиться.

Рецепт приготування сиру Кайрфилли

Молоко повільно нагрійте на водяній бані до 32°С, постійно помішуючи. Процес не повинен зайняти менше 30 хвилин. Влийте в молоко розведений у воді хлористий кальцій, перемішайте і дайте постояти 3 хвилини. Додайте закваску. Посипте порошок на поверхню молока, дайте настоятися 3-5 хвилин. Потім добре перемішайте знизу вгору, розподіляючи культуру по всьому об'єму молока. Накрийте кришкою і дайте постояти 40 хвилин. Щоб уникнути охолодження молока, можна накрити його рушником. Знову перемішайте, перевірте температуру (повинна залишитися на рівні 32°С), потім влийте розведений фермент. Перемішуйте знизу-вгору, щоб максимально рівномірно розподілити фермент по всьому об'єму молока. Накрийте каструлю кришкою і залиште на 35-40 хвилин для згортання молока. Проведіть тест на чисте відділення. Якщо згусток недостатньо щільний, залиште ще на 10-15 хвилин. Коли згусток став густим і блискучим, як желе, його можна почати розрізати. Нарізати згусток треба на дрібні кубики (стороною 6 мм), тому спочатку наріжте на стовпчики, дайте їм постояти і схопитися протягом 5 хвилин, а потім скористайтеся великим віночком для збивання, акуратно подрібнюючи згусток на маленькі кубики. Коли згусток порізаний, повільно протягом 10 хвилин підніміть температуру на 1 градус (до 33°С). При цьому акуратно помішуйте сирне зерно шумівкою, намагаючись не розкришити маленькі зерна і попутно подрібнюючи великі шматки. Підтримуйте температуру 33°С протягом 40 хвилин, постійно помішуючи сирне зерно. При цьому зерно зменшиться в розмірах і стане пружним. Залиште сирне зерно на 5-10 хвилин, щоб воно осіло на дно каструлі. Потім злийте зайву сироватку, а сирне зерно перекладіть в застелене дренажної тканиною друшляк, який поставте в раковину або на піддон, куди буде стікати сироватка. Залиште сирну масу ущільнюватися, а сироватку - стікати на 15-20 хвилин. За минулий час сирна маса вже встигне утворити цілісний шматок, який тепер треба нарізати шарами товщиною 2.5-3 див. Пласти сиру покладіть башточкою один на одного. Через 5 хвилин перекладіть верхні шари вниз, а нижні - вгору і залиште ще на 5 хвилин. Потім повторіть операцію. Всього така імпровізована чеддеризация повинна зайняти 15 хвилин, за цей час сирна маса набуде певні властивості і наростить свою кислотність. Після чеддеризации поріжте сир на кубики стороною 2.5-3 см і акуратно перемішайте їх з сіллю. Підготуйте форму для пресування: застеліть її дренажної тканиною, щоб зробити якомога менше складок. Перекладіть сирну масу у форму і накрийте зверху шматком дренажної тканини, а зверху притисніть кришкою. Пресуйте вагою 4.5 кг протягом 10 хвилин. Вийміть сир з-під преса і з форми, переверніть, посипте тонкий шар солі на обидві поверхні, загорніть в чисту дренажну тканину і знову покладіть під прес з вантажем 4.5 кг на 10 хвилин. Повторіть п. 17, вага 7 кг на 20 хвилин. Повторіть п. 17, вага 7 кг на 18 годин. Вийміть сир з форми і поставте на дренажний килимок сохнути при кімнатній температурі на 2-4 дні. Перевертайте сир 3 рази на добу, щоб скоринка сохла рівномірно. Як тільки скоринка сиру підсохла, перемістіть його в камеру для дозрівання з температурою 12-15°C і вологістю 80-85% мінімум на 3 тижні. Перевертайте сир щодня, щоб він дивився рівномірно. В процесі дозрівання сир вкриється легким білим нальотом, його видаляти не потрібно. У разі появи сторонньої цвілі стирайте її легким соляним розчином або оцтом. Сир може дозрівати до 3-4 місяців, в цьому разі він набуває більш щільну сіро-коричневу скоринку і більш насичений комплексний смак. Сіро-коричнева скоринка формується шляхом підвальній витримки і утворення шару натуральної цвілі на поверхні сиру, яка, засихаючи, стає коричневого кольору. За традиційним рецептом англійці посипають сир тонким шаром житнього борошна за деякий час до закінчення дозрівання. Сир відмінно поєднується з житнім хлібом і елем.

 

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!

МирБир.сом.иа

Характеристики
Основні
ВиробникSacco
Країна виробникІталія
СкладЗакваска, Фермент
Тип дріжджівСухі
Тип закваскиДля твердого сиру
Інформація для замовлення
  • Ціна: 31 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner