Продавець Винодел розвиває свій бізнес на Prom.ua 4 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
254 відгуків
+380 (50) 359-98-55
+380 (67) 250-61-37
ул. Шмидта 8, Дніпро, Україна
Интернет - магазин "Винодел"

Закваска для сиру Хаварті (на 6 літрів молока)

Закваска для сиру Хаварті (на 6 літрів молока)
  • На складі
  • Код: 4038

28 грн

Закваска для сиру Хаварті (на 6 літрів молока)
Закваска для сиру Хаварті (на 6 літрів молока)На складі
28 грн
Купити
+380 (50) 359-98-55
  • +380 (67) 250-61-37
Купити
+380 (50) 359-98-55
  • +380 (67) 250-61-37
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Закваска для сиру Хаварті (на 6 літрів молока)

Хаварті - це сир родом з Данії, який стає все більш популярним в даний час. Хаварті володіє м'яким солодко-вершковим смаком з легкою кислинкою, а його тіло поцятковане маленькими оченятами, як у Гауді. Рецепт сиру Хаварті, як і більшості сирів голландської групи, передбачає промивання сирного зерна водою з метою зниження кислотності. Хаварті винайшла датська фермерка Ханна Нільсен, яка, будучи сыроделом-любителем, об'їздила пів-Європи з метою навчитися майстерності сироваріння, а потім продовжила експерименти на своїй фермі недалеко від Копенгагена, на ім'я якої і був названий винайдений Ханною сорт сиру. Сподіваємося, що досвід Ханни надихне вас на власні експерименти в сыроделии, а поки представляємо рецепт Хаварті, адаптований для домашніх умов.

Рецепт приготування сиру Хаварті

Нагрійте молоко до 30°С. Використовуйте для нагрівання водяну баню, а також часто, але акуратно помішуйте молоко для кращого розподілу тепла. Під час нагрівання додайте хлористий кальцій, перемішайте протягом 1 хвилини. Додайте закваску. Якщо використовуєте порошок, насипте його на поверхню молока, дайте постояти 3 хвилини, потім гарненько перемішайте, щоб розподілити закваску по молоку. Закрийте каструлю кришкою, укутайте в рушник і залиште на 45 хвилин для активації закваски в молоці. Тепер потрібно додати сичужний фермент. Акуратно влийте розведений фермент в молоко і перемішайте. Накрийте каструлю кришкою і залиште на 35-40 хвилин для згортання молока. Проведіть тест на чисте відділення. Якщо згусток недостатньо щільний, залиште ще на 10-15 хвилин. Наріжте згусток на однакові кубики стороною 1 див. Перемішуйте сирне зерно протягом 10 хвилин, а потім залиште в спокої на 5 хвилин, щоб воно осіло на дно каструлі. Видаліть третину сироватки (в нашому випадку ~2.5 л), після чого помішуйте зерно ще протягом 15 хвилин, підтримуючи температуру згустку 30°С. Потім влийте в каструлю гарячої кип'яченої не хлорованої води температурою приблизно 55°С в розмірі 1/5 від початкового об'єму молока (в нашому випадку ~ 1.6 л). Вливайте не відразу, а поступово, порціями, після кожного додавання гарячої води ретельно і довго перемішуючи. Процес повинен зайняти приблизно 10 хвилин, а підсумкова температура - скласти 36°С. Додайте сіль і продовжуйте помішувати сирне зерно ще 15-30 хвилин. Перекладіть сирне зерно в вистелене марлею друшляк. При бажанні, на цьому етапі можна додати трави або спеції за вашим вибором. Дайте стекти сироватці (~5 хвилин). Вистеліть форму вологою марлею, змоченою в сироватці, розрівняйте її, щоб ніде не було складочок, і перекладіть у форму сирне зерно. Задайте вага 1.5-2 кг на перші 30 хвилин. Потім вийміть сир з форми, переверніть його і перезаверните в чисту марлю. Протягом наступних 3-4 годин збільште вагу пресування до 2.5-3 кг, перевертаючи сир у формі кожні півгодини. Коли сироватка перестала відділятися, залиште сир у формі ще на 3 години, без пресування. Вийміть сир з форми, зніміть марлю і покладіть його в холодильник на ніч (покласти сир на дренажний килимок). Подготовьте рассол (пропорции указаны выше): нагрейте воду до температуры 60-70°С, растворите в ней соль, уксус и хлорид кальция. Затем поместите рассол в холодильник вместе с сыром на ночь, чтобы он остыл. На следующее утро сыр готов к посолке. Поместите сыр в контейнер с рассолом и поставьте контейнер обратно в холодильник еще на 5-6 часов. За это время переверните сыр в рассоле 1 раз (через 2.5-3 часа). Выньте сыр из рассола, промокните его бумажными полотенцами и поставьте сушиться в течение 1-2 дней при комнатной температуре. Перевертайте сир кілька разів в день, щоб він рівномірно висихав. Після сушіння сир готовий до поміщення в камеру дозрівання. Сир Хаварті має зріти в камері з температурою 10-13°С і вологістю 85% мінімум 5 тижнів. А через 10 тижнів дозрівання сир набуває більш складний комплексний смак з відтінком лісового горіха. Приблизно 2-3 рази в тиждень перевертайте сир, щоб він дивився рівномірно. Небажану цвіль протирайте паперовим рушником, змоченим легким розсолом або оцтом.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!

МирБир.сом.иа

Характеристики
Основні
Виробник Sacco
Країна виробникІталія
СкладЗакваска, Фермент
Тип дріжджівСухі
Тип закваскиДля твердого сиру
Інформація для замовлення
  • Ціна: 28 грн

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner