Закваска для сиру Тильзитер (російський) (на 20 літрів молока)
СКЛАД:
1. Заквасочная культура "Тильзитер"
2. Фермент молокосвертывающий - 1шт.
Тильзитер ― популярний кухонна напівтвердий сир. Країна походження: Німеччина, Швейцарія. Жирність: 30%. На території колишнього СРСР цей сорт більше відомий під маркою "Російський". Має велику кількість невеликих вічок щілиноподібної неправильної форми. Колір злегка жовтуватий. Смак збалансований, злегка вершковий. Час визрівання: до 2 тижнів.
Щоб приготувати Тильзитер, не потрібно особливих навичок. Для початківців сироварів цей сир буде хорошим стартом для знайомства з групою твердих сирів.
В комплект входить все необхідне: закваска (заквасочная культура молочнокислих бактерій), фермент (для формування молочного згустку). Вам залишається додати молоко!
Рецепт приготування сиру Тильзитер (російський)
Приготування
Нагріти молоко до 36С. Додати закваску: посипте порошок закваски на поверхню молока, дайте постояти півхвилини, щоб порошок увібрав вологу, перемішайте. Накрийте каструлю кришкою і залиште на 30 хвилин.
Додайте фермент в 50 мл води і розмішайте. Також розчиніть в 50 мл води в іншій ємності розчин хлористого кальцію.
Додайте в молоко розчин ферменту і хлористого кальцію і добре перемішайте. Накрийте кришкою і залиште до утворення згустку і "чистого відділення", приблизно 30 хвилин.
Поріжте згусток на кубики зі стороною приблизно 1,5 див. Перемішайте.
Заважайте масу протягом 20-30 хвилин, виловлюючи з дна великі шматки і розрізаючи їх на дрібні. В кінці процесу сирне зерно повинно бути 2-5мм.
Злийте сироватку так, щоб залишився тонкий шар до 0,5-1 см над поверхнею сирного зерна.
Додайте в сирне зерно 2 чайні ложки (10гр) солі і перемішайте. Це дозволить зберегти вологу в сирі.
Викладіть сирне зерно в форму. Розрівнюйте і приминають сирну масу у формі.
Пресуйте з вагою 2 кг протягом 6 годин.
Вийміть сир з форми і соліть в 20%-ми розсолі протягом 6 годин. В середині цього часу один раз перевернути сир в розсолі, щоб він рівномірно просолился.
Після посолки обсушіть сир під вентилятором протягом 10-12 годин (влітку, коли спекотно) або просто поставте на підвіконня або в інше прохолодне (15-18С) місце для просушування протягом доби. Регулярно перевертайте сир, щоб він швидко і рівномірно просох.
Покрийте воском або латексним покриттям для сирів. Витримуйте 6 тижнів при температурі 8-12С. Сир можна їсти або зберігати при цій температурі до року.
Як приготувати 20% розсіл
4 літра води довести до кипіння, розчинити 1 кг кам'яної солі. Остудити до кімнатної температури і процідити або акуратно злити, щоб вся бруд із солі (якщо така є) залишилася на дні. Додати 5 мл 6-% оцту і чайну ложку 10-% розчину хлористого кальцію. Розсіл можна використовувати кілька разів.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!
МирБир.сом.иа
Основні | |
---|---|
Виробник | Sacco |
Країна виробник | Італія |
Склад | Закваска, Фермент |
Тип дріжджів | Сухі |
Тип закваски | Для м'якого сиру |
- Ціна: 85 ₴