Плавісоль для плавленого сиру
Сири плавлені - чудове джерело добре засвоюваних жирів, що відіграють важливу енергетичну, пластичну, захисну та регуляторну роль в організмі. На відміну від твердих сирів вони не містять холестерину, що так важливо для літніх людей і людей, які страждають на серцево-судинні захворювання. Крім високого вмісту білка і жиру в сирі є сотні необхідних організму речовин.
Плавлений сир можна готувати з будь-якого м'якого або твердого сиру. Дуже смачний плавлений сир виходить зі звичайного сиру. Склад: мінеральна сіль-плавитель: Е451. Норма внесення солі-плавителя до 2% від загальної кількості сиру.
Рецепт приготування плавленого сиру в домашніх умовах:
1. Плависоль рівномірно розсипати по поверхні сиру або сиру. На 1 кг сиру додати від 100 до 200 мл пастеризованого молока, додати від 100 до 200 г вершкового масла, дрібку солі перемішати. Додаванням молока регулюється консистенція сиру. Масло дає змогу збільшити жирність готового продукту.
2. Нагріти масу до 75-95°C. Для нагрівання можна застосовувати водяну баню, мікрохвильовку або мультиварку. Найпростіший варіант - мікрохвильовка, 3-4 рази нагрівати по 2 хвилини, залежно від потужності вашої мікрохвильовки. Після нагрівання масу перемішати до однорідності (можна блендером).
3. Розлити масу по формах. За смаком можна додати паприку, горіхи, зелень та інші смакові добавки.
4 Зберігати в холодильнику.
Готовий плавлений сир за смаком і за зовнішнім виглядом не поступається таким сирам, як VIOLA, Янтар, Hochland тощо. Якщо у вас вийшла біла маса з кислувато-сирним присмаком, то це означає, що сир ще не готовий. Ви не розплавили його як слід. Або недостатньо солі-плавителя, або температура плавлення була низькою. Якщо потрібно швидко довести плавлений сир до кондиції, то можна застосувати мікрохвильовку (60-120 с). Для кращої однорідності плавленого сиру застосовуйте блендер.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Без бренда |
Країна виробник | Чехія |
Тип закваски | Для м'якого сиру |
- Ціна: 489 ₴