Ягоди ялівцю, 100 г
Ялівець - це вічнозелений хвойний чагарник родини Кипарисові. Поширений в основному в Північній півкулі, виростає переважно на кам'янистих схилах і скелях, живе до 600 років. В Україні відомо 9 видів ялівцю. Рослина має особливі плоди, які звуть шишкоягодами. В них міститься ефірна олія, цукор, органічні кислоти і смоли. Ягоди ялівцю невеликі, в діаметрі досягають 10 мм, мають чорно-синій колір. На смак вони солодкуваті і терпкі, з характерним хвойним ароматом.
Як свіжі, так і сушені ягоди ялівцю застосовуються у виробництві таких спиртних напоїв, як джин та ялівцева горілка. Ялівець використовують у різних наборах для настоянок, для виробництва й ароматизації різних видів ароматичного дистиляту. Найпопулярніший напій на основі ялівцю - джин. Найчастіше вони використовуються як прянощі при готуванні дичини, жирної свинини і баранини, а також при копченні м'яса і риби. Сушені ягоди ялівцю можна додавати в соуси і домашні напої, також вони надають особливий смак квашеній і тушкованій капусті.
Ялівцевий чай відмінно допомагає відходженню мокротиння при бронхітах і трахеїтах. Відвар з ягід ялівцю сприяє травленню, має жовчогінні і сечогінні властивості, допомагає поліпшити стан зубів і ясен. У косметології ефірна олія ялівцю використовується для догляду за шкірою всіх типів - вона знімає подразнення, звужує пори, покращує роботу сальних залоз і колір обличчя.
Основні | |
---|---|
Виробник | Без бренда |
Країна виробник | Україна |
Вага | 100 г |
- Ціна: 200 ₴