Дубова тріска на 10 літрів напою (Сильний випал)
Випал: сильної ступеня випалу
Розмір: дрібний
Традиційно вина і коньяки витримуються в дубових бочках. Саме деревина бочки забарвлює, і надає характерний аромат знаменитим на весь світ напоїв: віскі, рому, текіли, коньяку, фруктового бренді, чачі.
А чи знаєте ви, що бочку можна з успіхом замінити на альтернативну, екологічно чистий варіант, який дає той же ефект? Це дубова тріска (інша назва дубові чіпси).
Витримувати в бочках вино і коньяк − відмінна традиційна технологія. Правда, вона вимагає певного місця і розташування, оскільки необхідно дотримувати температурний і вологісний режим. Саме тому французи тримають винні бочки в темних підвалах, а коньячні − в складах над землею поблизу річок.
Тому сучасні винороби і коньячні гурмани вдаються до хитрого трюку. Наприклад, температурний і вологісний режим вони регулюють штучно.
А для бродіння і витримки використовують ту тару, яка є в наявності, але додають в напій дубову тріску або, як її ще називають професіонали, дубові чіпси. Це дозволяє наситити напій тими ж унікальними деревними властивостями.
Дубова тріска для коньяку та вина буває різного випалу (як і бочки). Кожен рівень випалу привносить свої ноти в напій:
Середній випал − яскравий аромат звинувачували, мигдалю, кокоса, прянощів, карамелі.
Випал сильний − насичений димний, шоколадний ефект.
Основні | |
---|---|
Виробник | D&P |
Країна виробник | США |
Вага упаковки | 0.03 кг |
Порода дерева | Дуб |
Тип | Тріска |
Упаковка | Пакет |
- Ціна: 30 ₴