Продавець Винодел розвиває свій бізнес на Prom.ua 5 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
353 відгуків

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (сьогодні).

+380 (50) 359-98-55
+380 (67) 250-61-37
вул.Степана Бандери, 4а, Дніпро, Україна
Интернет - магазин "Винодел"

Закваска для сиру Халлумі (на 6 літрів молока)

Закваска для сиру Халлумі (на 6 літрів молока)
  • В наявності
  • Код: 4023

31 

Закваска для сиру Халлумі (на 6 літрів молока)
Закваска для сиру Халлумі (на 6 літрів молока)В наявності
31 
+380 (50) 359-98-55
  • +380 (67) 250-61-37
+380 (50) 359-98-55
  • +380 (67) 250-61-37
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Закваска для сиру Халлумі (на 6 літрів молока)

СКЛАД:

1. Заквасочная культура для сиру "Халлумі".

2. Фермент молокосвертывающий.

Халлумі ― дуже популярний і смачний сир, відноситься до м'яких сортів. Країна походження: Кіпр. Жирність становить приблизно 25 % від ваги або 47 % від сухої ваги; близько 17 % білка.

Сир білого кольору, із шаруватою текстурою, має легко солоний смак. Зберігається в розсолі і може зберігатися до одного року, якщо заморожений нижче -18 °C і розморожений до +4 °C. Дуже часто до сиру додають м'яту. М'ята підсилює смак і має природне антибактеріальну дію, що збільшує термін зберігання сиру.

Рецепт сиру Халлумі

Молоко виливаємо в каструлю і прогріваємо до 31-32 градусів. Знімаємо з вогню. Додаємо закваску, ретельно перемішуємо, через 30 хвилин додаємо розведений у воді фермент. Ретельно перемішуємо і залишаємо на 40-50 хвилин до утворення желеподібної маси.

Отриманий згусток акуратно розрізаємо лопаткою або ножем на квадрати 1-1,5 см (сітка). Чекаємо пару хвилин, потім проводимо всередині маси лопаткою паралельно поверхні каструлі — розрізаємо таким чином сирний згусток на кубики. На середньому вогні поступово прогріваємо сироватку до 40 градусів, акуратно помішуючи сирну масу, як би приводячи в рух кубики (сирне зерно). Як тільки температура досягла 40 градусів, знімаємо з вогню каструлю, накриваємо кришкою і залишаємо ще на 30-40 хвилин.

Періодично потрібно помішувати і розбивати великі шматки сирної маси, щоб були приблизно однакового розміру. В процесі сирні кубики "зміцніють" і осядуть на дно, а сироватка стане більш прозорою і жовтуватою. Перекладаємо сирне зерно в друшляк з допомогою шумівки, намагаючись у процесі позбавлятися від частини сироватки.

Коли все зерно опиниться в друшляку, його потрібно по максимуму віджати, притискаючи шумівкою до стінок. Потім перекладаємо масу в марлю і знову — в друшляк, або в сирну форму. Ставимо невеликий вантаж. І залишаємо на півгодини. Через півгодини перевертаємо сир, знову ставимо вантаж, але вже більшою масою.

Ще через півгодини повторити процедуру, знову збільшивши вантаж. Якщо сироватка перестала стікати, можна приступати до останнього етапу. Сироватку необхідно знову прогріти, але вже до 85-90 градусів. Зняти каструлю з вогню, занурити сир у гарячу рідину і залишити на 40-45 хвилин.

Коли сир спливе, змішуємо велику сіль і м'яту на дошці. Халлумі вже майже готовий! Гарячий сир дістаємо шумівкою з сироватки. Промокнувши серветкою, поки він ще гарячий, злегка сплющує його, перетворюючи на диск. Обвалюють у солі з м'ятою, складаємо навпіл, притискаємо половинки один до одного.

Оберніть сир в харчову плівку або покладіть в контейнер на добу.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!

МирБир.сом.иа

Характеристики
Основні
ВиробникSacco
Країна виробникІталія
Тип дріжджівСухі
Тип закваскиДля м'якого сиру
Інформація для замовлення
  • Ціна: 31 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner