Закваска для сиру Чеддер (3шт. х 3 літри молока)
Набір заквасок для сиру Чеддер (3шт. х 3 літри молока). Містить закваску і фермент в окремих капсулах. Розрахований на три рази. Дуже зручно, якщо в роботі 3 літри молока. Ціна вказана за весь набір.
СКЛАД:
1. Заквасочная культура для сиру Чеддер - 3шт.
2. Фермент молокосвертывающий - 3шт.
Чеддер ― популярний кухонна твердий сир. Країна походження ― Англія.
В комплект входить все необхідне: закваска (заквасочная культура молочнокислих бактерій), фермент (для формування молочного згустку). Вам залишається додати молоко!
Рецепт приготування сиру Чеддер
1. Налийте в каструлю вчорашнє молоко і нагрівайте до 32°С. Зніміть з вогню.
2. Посипте на поверхню молока заквасочную культуру. Дайте постояти 1-2 хвилини, щоб порошок увібрав вологу. Акуратними повільними рухами перемішайте весь обсяг молока великий шумівкою або ложкою. Накрийте кришкою і дайте постояти 40 хвилин.
3. Розчиніть молокосвертывающий фермент в 50 мл води. Добре, але повільно перемішайте. Накрийте кришкою і залиште сквашиваться на 45-60 хвилин.
4. Перевірте згусток на «чисте " відділення», якщо необхідно залиште ще на 10-15 хвилин. Як тільки «чисте відділення» досягнуто, поріжте згусток ножем або великим віночком на шматочки розмірів 1-1,5 см.
5. Поставте каструлю на вогонь. Помішуючи, нагрійте масу до 40°С. Цей процес перемішування і нагрівання повинен бути поступовим і зайняти 30 хвилин. Не нагрівайте масу занадто швидко!
6. Зніміть каструлю з вогню, закутати ковдрою для збереження тепла і залиште на 30 хвилин. Сирне зерно осяде на дно каструлі.
7. Злийте сироватку, сирна маса слипшаяся одним шматком залишиться на дні каструлі.
8. Поставте каструлю з сиром в іншу каструлю з водою температури 42°С. Залиште на 10 хвилин. Сирна маса сформує щільний губкообразный шматок.
9. Розріжте масу на 2 шматки, покладіть їх один на одного. Залиште на 10 хвилин. Переверніть шматки сиру разом на іншу сторону, залиште на 10 хвилин. Потім на бік і також залиште на 10 хвилин, потім на інший бік. Це процес "чеддеризации". Процес займає 50 хвилин (по 10 хвилин на кожній стороні).
10. Вийміть сир, поріжте на кубики зі стороною 1,5 см і перемішайте з сіллю.
11. Викладіть форму марлею. Якщо ви використовуєте мікроперфоровану форму, тоді марля вам не знадобитися. Викладіть всю сирну масу у форму, ущільнюючи як можна краще.
12. Накрийте сирну масу у формі кінцями марлі. постарайтеся уникати складок на марлі. Покладіть зверху кришку форми.
13. Поставте форму під прес і пресують 1 годину з вагою 8 кг Вийміть сир з форми і зніміть марлю. Перезаверните сир в марлю, намагаючись робити якомога менше складок. Знову покладіть сир у форму, поставте під прес. Пресуйте з вагою 16 кг 12-15 годин при кімнатній температурі.
14. Вийміть сир з форми і підсушіть на дренажному килимку 2 дні при кімнатній температурі, щоб скоринка стала абсолютно сухою. Під час сушіння періодично перевертайте сир, щоб він висох з усіх боків рівномірно.
15. Ви можете покрити сир воском або загорнути в бандаж з тканини і змастити жиром.
16. Покладіть сир на дозрівання в кімнату (або спеціальний холодильник) з температурою 10°С і 85% вологості. Залиште дозрівати при таких умовах на 3 місяці для класичного молодого сиру. Чеддер може зріти до 2-х років, коли виходить зрілий сир пікантного смаку і ламкої текстури.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!
МирБир.сом.иа
Основні | |
---|---|
Виробник | Sacco |
Країна виробник | Італія |
Склад | Закваска, Фермент |
Тип дріжджів | Сухі |
Тип закваски | Для м'якого сиру |
- Ціна: 54 ₴